Kærlighed og omsorg giver kloge børn

Hjernen er ved fødslen udstyret med 100 milliarder nerveceller og har et enormt potentiale. Men for at realisere hjernens potentiale kræver det, at barnet vokser op i et kærligt miljø.

17. december 2014 af Yudhijit Bhattacharjee

Barnets udvikling er et mysterium

Selv om vi har opfostret børn i tusinder af år, har vi kun begrænset viden om, hvordan spædbørn med usikre bevægelser forvandles til tumlinger, der kan gå, tale og diskutere sengetider med deres forældre. Nu løftes sløret for nogle af svarene.

Hjernens aktivitet stiger

En undersøgelse viser, at meget kærlig omsorg og opmærksomhed skruer op for hjerneaktiviteten og lægger kimen til en sund hjerneudvikling. De børn, hvis forældre talte mest til dem, opnåede bedre resultater i IQ-tests i treårsalderen. De klarede sig også bedre i skolen som ni- og tiårige. Barnets udvikling er altså meget pårvirket af kærlighed.

Læs mere om barnets udvikling og hjerne

Læs alt om, hvad den seneste forskning kan fortælle os om spædbarnets fænomenale hjerne, og bliv inspireret til, hvordan du stimulerer dit barn optimalt i den fulde artikel fra National Geographic nummer 1/15 her:

NB! Du skal have en profil på National Geographic for at downloade artiklen. Det er gratis at oprette og tager kun et øjeblik. Når du klikker på download, får du mulighed for at oprette en profil.

Måske er du interesseret i ...

Læs også