Hjernen undersøges med ny hjelm

Hjernen kan nu undersøges med ny innovativ hjernehjelm, som gør det nemmere at opdage hjernesygdomme tidligere.

30. oktober 2013

Som regel får man kun undersøgt sin hjerne, hvis der opstår sygdom i den, men det vil Tan Le gerne lave om på. At indsamle hjernedata kræver traditionelt, at man undersøger et stort antal personer på samme sted, og det er en både langsommelig og dyr proces. Typisk er det også kun syge mennesker, der indgår i undersøgelserne, og det betyder, at man ikke får indsamlet data om, hvordan sunde hjerner skal opføre sig.

Flyt med tankens kraft

Nu har Tan Le udviklet et apparat til at sætte på hovedet, som kan registrere hjernedata hos forsøgspersoner, der via internettet løser opgaver stillet af forskerne. De indsamlede hjernedata kan så overføres elektronisk til forskerne, som kan studere dem samlet. På denne måde kan forskerne samle data fra hundred- eller tusindvis af forsøgspersoner inden for en kort tidsramme. “Hjelmen” kan registrere tanker, følelser og udtryk og kan udstyre bæreren med tilsyneladende overnaturlige kræfter: Fokuser på at flytte en firkant tværs over en computerskærm, og se, hvordan den bevæger sig af sted ved tankens magt.

Tan Les opfindelse kan være med til at udvikle mere effektive indlæringsredskaber. Den kan også medvirke til, at vi kan opdage hjernesygdomme tidligere og gøre behandlingen mere effektiv.

Vi støtter talenterne

National Geographic støtter hvert år unge, banebrydende eventyrere, forskere og fortællere for at anerkende deres vigtige arbejde med at udvide vores viden om verden og hjælpe dem på vej tidligt i deres karriere.

Måske er du interesseret i ...

Læs også