Washington-monument overlever jordskælv

Washington-monumentet har vogtet over USA’s hovedstad siden 1884. Og det holder stadig skansen selv efter et jordskælv, der målte 5,8 på richterskalaen, og orkanen Irene lukkede det for besøgende i august sidste år.Stenobelisken har klaret det, der var værre, nemlig et 5,9-jordskælv i 1897. Dengang var der ingen optegnelser over skader. Men i 2011 fik monumentet skader både indvendigt og udvendigt, der nu er ved at blive repareret. Hvis alt går vel, kan besøgende igen tage elevatoren til toppen senere i år.Se Washington-monumentet blive repareret

Washington-monumentet har vogtet over USA’s hovedstad siden 1884. Og det holder stadig skansen selv efter et jordskælv, der målte 5,8 på richterskalaen, og orkanen Irene lukkede det for besøgende i august sidste år.

Stenobelisken har klaret det, der var værre, nemlig et 5,9-jordskælv i 1897. Dengang var der ingen optegnelser over skader.

Men i 2011 fik monumentet skader både indvendigt og udvendigt, der nu er ved at blive repareret. Hvis alt går vel, kan besøgende igen tage elevatoren til toppen senere i år.

Se Washington-monumentet blive repareret

Måske er du interesseret i ...

Læs også