Fotoreportage: Skønhed i forfald

Detroit er blevet et symbol på USA's industrielle forfald. Fotografen Andrew Moore ser alligevel noget smukt i de forladte fabrikker. Han fortæller om det her.

6. juli 2012 af Andrew Moore

Detroit er med sine forladte fabrikker, skoler, huse og teaterbygninger blevet et symbol på USA’s industrielle forfald. Men hvor andre ser en slutning, ser jeg en begyndelse.

Naturens mægtige kræfter tilbageerobrer og omdanner bilbyen. Disse fotos af det spirende nye landskab er mit forsøg på en gendigtning af fortiden.

Min far var arkitekt, så jeg voksede op med bygninger. Jeg ser hver af dem med et liv: fra den bygges, til den indtages af mennesker, fra den forlades, til den atter tages i brug. Som fotograf leder jeg efter bygninger, der kan fortælle gribende historier. Det har ført mig til Havana, Sarajevo og nu Detroit.

Ved første øjekast ligner det et moderne Pompeji, men se nærmere på ruinerne: Det menneskeskabte er ved at overgive sig til naturen.

Nogle steder opstår der græssletter og etableres landbrugskollektiver. Ingen ved, hvad der skal ske med Detroit, men et er sikkert:

Forfald er ikke statisk, og det sidste punktum er ikke sat i denne bys historie.

Andrew Moore

Se flere af Andrew Moores billeder på andrewlmoore.com

Måske er du interesseret i ...

Læs også