Violet stamfader

Denne primitive livsform fra dybhavet er blind, violet og ejendommelig – og måske beslægtet med den fælles stamfader til mennesker og alle andre hvirveldyr, siger forskerne.Skabningen er en af tre nye arter enteropneuster eller agernorme, der er opdaget under den midtatlantiske undersøgelse, og den har ingen øjne, ingen synlige sanseorganer og ingen hjerne. “Det er omtrent så primitivt, som det kan blive,” siger holddeltager Monty Priede.

14. juli 2010

Denne primitive livsform fra dybhavet er blind, violet og ejendommelig – og måske beslægtet med den fælles stamfader til mennesker og alle andre hvirveldyr, siger forskerne.

Skabningen er en af tre nye arter enteropneuster eller agernorme, der er opdaget under den midtatlantiske undersøgelse, og den har ingen øjne, ingen synlige sanseorganer og ingen hjerne. “Det er omtrent så primitivt, som det kan blive,” siger holddeltager Monty Priede.

Han tilføjer dog, at “de har et hoved og en haleende – den grundlæggende kropsform hos hvirveldyr”. Disse levende fossiler “udgør de første mobile dyr”.

Måske er du interesseret i ...

Læs også