Scanning af skyerne

Skyer med åbne celler svæver over Bahamas i dette arkivfoto. Holdet bag den nye skyundersøgelse havde bemærket, at bivokslignende skyer omgrupperer sig i et synkront kredsløb.Efter at have simuleret de pulserende skyer med en computermodel mente forskerne, at regn var den sandsynlige katalysator for hver omgruppering. Scanning med lasere fra skibe, der gav præcis målinger af skyer over havet, bekræftede ifølge NOAA resultaterne.

24. august 2010

Skyer med åbne celler svæver over Bahamas i dette arkivfoto. Holdet bag den nye skyundersøgelse havde bemærket, at bivokslignende skyer omgrupperer sig i et synkront kredsløb.

Efter at have simuleret de pulserende skyer med en computermodel mente forskerne, at regn var den sandsynlige katalysator for hver omgruppering. Scanning med lasere fra skibe, der gav præcis målinger af skyer over havet, bekræftede ifølge NOAA resultaterne.

Det “kommunikerende” skysystem er et eksempel på selvorganisering i naturen, den tilsyneladende intelligente dannelse af struktur uden indblanding fra mennesker. Processen kendes også fra krystalvækst, planetdannelse og insektsværme.

Måske er du interesseret i ...

Læs også