Lukkede skyer

Sekskantede skyer – et system af “lukkede celler”, der er almindeligt på overskyede dage – kaster skygge over et område i Sydatlanten i dette arkivfoto.Det nye skystudie fra NOAA er med til at kaste lys på regnens betydning for dannelsen af skymønstre, hvilket igen afgør, hvor meget sollys der når Jordens overflade.Mens skymønstre med åbne celler (som på det foregående billede) styres af regn, er dråberne i skyer med lukkede celler for små til, at de nemt kan vokse til regndråber, siger medforfatter Hailong Wang.

24. august 2010

Sekskantede skyer – et system af “lukkede celler”, der er almindeligt på overskyede dage – kaster skygge over et område i Sydatlanten i dette arkivfoto.

Det nye skystudie fra NOAA er med til at kaste lys på regnens betydning for dannelsen af skymønstre, hvilket igen afgør, hvor meget sollys der når Jordens overflade.

Mens skymønstre med åbne celler (som på det foregående billede) styres af regn, er dråberne i skyer med lukkede celler for små til, at de nemt kan vokse til regndråber, siger medforfatter Hailong Wang.

“De to forskellige mønstre reflekterer solens stråling meget forskelligt,” siger han. “De åbne celler reflekterer meget mindre solstråling tilbage til rummet, så de tillader mere solstråling at nå ned til havoverfladen… og på den måde opvarmer de havet.”

Måske er du interesseret i ...

Læs også