Sidste år solgte Bill Tullos de fleste af sine dyr for at undgå at se dem græsse på de visnede marker, til der kun var bar jord tilbage.

Galleri: Tørken i Texas

Han har set det hele før. Som dreng i 1930’erne oplevede Bill Tullos, hvordan støvstormene opslugte familie­ranchen – hvor han stadig bor – uden for San Angelo i Texas. Det var endnu værre i 1950’erne, da regnen slet ikke kom.

15. november 2012

Han har set det hele før. Som dreng i 1930’erne oplevede Bill Tullos, hvordan støvstormene opslugte familieranchen – hvor han stadig bor – uden for San Angelo i Texas. Det var endnu værre i 1950’erne, da regnen slet ikke kom. Græsmarkerne visnede. Vandhullerne tørrede ud. Foto: Robb Kendrick.

I bedre tider er San Saba-­floden et 15 m bredt vandløb fyldt med bl.a. ørredaborrer. I 2011 udtørrede floden fuld­stændig. Træerne er ikke klædt i vinterdragt – de er ved at dø.

Vindstødene får den tørre jord fra de bare bomuldsmarker til at fyge ud på vejen nær det lille bysamfund ved navn Pep. Store dele af det vestlige Texas fik praktisk taget ingen regn i hele 2011.

Landmændene flokkedes til Masons foderlager, da græsgangene visnede. "De købte masser af hø og foder for i det mindste at redde deres yngre køer," siger­ Kenneth Durst, der har arbejdet her i 48 år.

Brønd­borerne Clark og Justin Abel installerer en vindmølle, der skal pumpe vand op fra en ny og dybere brønd. Tørken gavner deres firma, men kan på sigt fordrive folk fra Vesttexas.

Måske er du interesseret i ...

Læs også