Dækket spules

Adolph Delatte med tilnavnet “T-Pod” renser onsdag sin båd med klude, der kan opsuge olien.De 40 rejekuttere, som BP har hyret som overfladesugere i Lafourche Parish, var de eneste fartøjer fra Louisiana, der stævnede ud for at rense olie op tirsdag aften, hvor orkanen Alex gav dønninger på over en meter, siger Mark Bisnette, der er ledende havvidenskabelig tekniker i den amerikanske kystvagt.

5. juli 2010

Adolph Delatte med tilnavnet “T-Pod” renser onsdag sin båd med klude, der kan opsuge olien.

De 40 rejekuttere, som BP har hyret som overfladesugere i Lafourche Parish, var de eneste fartøjer fra Louisiana, der stævnede ud for at rense olie op tirsdag aften, hvor orkanen Alex gav dønninger på over en meter, siger Mark Bisnette, der er ledende havvidenskabelig tekniker i den amerikanske kystvagt.

“Disse fyre er krigere,” siger Mark Bisnette, mens solen for en kort bemærkning bryder gennem skyerne over Bobby Lynn's Marina, hvorfra de improviserede overfladesugere sendes ud. Trods orkanen Alex har bådene opsamlet 500 sække oliesugende materiale – et overraskende højt tal, siger Mark Bisnette.

For Scott Perrin, lokal industrifisker og holdleder på et af fartøjerne, var tirsdagens tur “ikke værre end enhver anden dag med rejefiskeri”.

Måske er du interesseret i ...

Læs også