Putorana-plateauet

En person krydser et vandfald på Ruslands Putorana-plateau, et sted med “enestående naturskønhed”, der ifølge UNESCO’s verdensarvhjemmeside omfatter mere end 25.000 fjordlignende søer, snesevis af dybe kløfter, floder og vandløb og tusindvis af vandfald.Det arktiske område består af forskellige tundra-økosystemer – der omfatter en sjælden vandrerute for rensdyr – og er blevet tilføjet Verdensarvlisten for 2010.

9. august 2010

En person krydser et vandfald på Ruslands Putorana-plateau, et sted med “enestående naturskønhed”, der ifølge UNESCO’s verdensarvhjemmeside omfatter mere end 25.000 fjordlignende søer, snesevis af dybe kløfter, floder og vandløb og tusindvis af vandfald.

Det arktiske område består af forskellige tundra-økosystemer – der omfatter en sjælden vandrerute for rensdyr – og er blevet tilføjet Verdensarvlisten for 2010.

“Kombinationen af usædvanligt stor landskabsvariation, øde beliggenhed og uberørt natur gør Putorana-plateauet til et af de i sandhed vilde steder, der er tilbage i Arktis på et tidspunkt, hvor presset på dette fascinerende område er stigende,” siger Tim Badman fra IUCN.

Mange arktiske økosystemer er således i hastig forandring som følge af stigende temperaturer på grund af klimaforandring, siger han.

Måske er du interesseret i ...

Læs også