En ringmærket californisk natugle dykker ned mod forskerens lokkemad i en ung rødtræsskov.

Galleri: Kæmpetræerne

NGM-fotograf Michael Nichols har fotograferet verdens højeste træer - de amerikanske rødtræer.

28. oktober 2009

NGM-fotograf Michael Nichols har fotograferet verdens højeste træer - de amerikanske rødtræer.

Nær Mad River i det nordlige Californien narrer Lowell Diller, senior biolog ved Green Diamond Resource Company, og hans trofaste assistent Riley en plettet ugle til en stub med madding i form af en mus. I de tidlige 1990ere var Diller en af de første forskere, til at opdage store bestande af den udrydningstruede ugle skovene.

Kysttågen lægger sig som en dyne over Humboldt Redwoods Nationalpark i Nordcalifornien og giver næring til de gamle kæmper såvel som de sekundære træer uden for parken. Rødtræer får dækket over 30 % af deres vandbehov fra tågen.

Et aldrende rødtræ får de yngre til at ligne dværge i Californiens Bear Creek Watershed på den nordvestlige side af Bear Creek højdedraget.

14 etager oppe i et 30 etager højt træ opmåler forsker Steve Sillett (i midten) og et hold kolleger en brandhule i et enormt rødtræ i Prairie Creek Redwoods Nationalpark. Skovbrande har antændt træet to gange, uden at det er gået ud.

En sjælden december-sne dækker stien gennem Del Norte Coast Redwoods State Park. Kyst-rødtræet Sequoia sempervirens er afhængigt af det kølige maritime klima og trives mellem otte og 50 kilometer inde i landet.

En ophøjet ro fylder den højeste og tætteste rødtræsskov, der endnu står i det nordlige Californien.

Michael Fay dukker frem fra en hård vandretur ned gennem Little Lost Man Creek i Redwood Nationalpark. I 2008 afsluttede Michael Fay og Lindsey Holm den første omfattende undersøgelse af rødtræernes udbredelsesområde, hvor de vandrede til fods gennem 2900 km af skovene langs Stillehavskysten.

Michael Fay og Lindsey Holm vandrede i 2008 til fods gennem 2900 km skov langs Stillehavskysten. Undervejs sov de for det meste under åben himmel og tog bad i bække og floder.

En skovhugger med det rammende navn Ray Wood underskærer et rødtræ med en diameter på 75 cm – en pind sammenlignet med de 5 m tykke træer, han fældede som ung. “Det går op og ned,” siger han om tømmermarkedet, der lige nu er kriseramt.

Børnenes latter under den årlige byfest spreder glæde i den kriseramte skovhuggerby Rio Dell. I marts nåede arbejdsløsheden her sit høje­ste i 16 år. På grund af den lave efterspørgsel på tømmer vil Humboldt Redwood Company kun fælde en tredjedel af de planlagte træer i sæsonen 2009-2010.

Roosevelt-elge spredes henover en eng i Prairie Creek Redwoods State Park, da to tyre tørner sammen i kamp om førerpositionen i flokken. Arten er den USA's største elg-art og deres navn ærer Præsident Theodore Roosevelt.

En sort bjørn lunter forbi en fotofælde opsat af fotograf Michael Nichols. Når mere næringsrig føde er knap, skræller bjørnene tit barken af unge rødtræer for at komme til saften indenunder, og det giver store skader på tømmerskovenes nye vækst.

Nedbryderen af rødtræs-skoven, banansneglen (Ariolimax columbianus), er den næststørste i verden og kan blive op til 25 cm lang.

Et stykke oppe i et 106 m højt træ rækker botaniker Marie Antoine (til højre) en tynd kerneprøve af veddet – 750 års bio­- grafi af træet – til kronetagsekspert Giacomo Renzullo. Ny forskning viser, at rødtræer får mere ved, jo ældre de bliver.

Aktivisten Amy Arcuri lægger sine hænder på sin gamle ven Spooner, som hun fortæller er næsten 2000 år gammel. Engang blev træet dømt til ophug men er nu erklæret fredet af dets nye ejer Humboldt Redwood Company. "Jeg prøver at tro på, at der kan komme forandring til det bedre", siger Arcuri.

Geolog Neal Youngblood holder et luftfotografi, som viser de 200 km2, som blev købt af Redwood National Park i 1978.

Måske er du interesseret i ...

Læs også