Phoenix-øernes beskyttede område

En mand står mellem kæmpemæssige muslingebanker i Phoenix-øernes beskyttede område i Kiribati, verdens største beskyttede havområde og et af fem nye naturlige levesteder, der er kommet på UNESCO’s Verdensarvliste. Kiribati, som er en lillebitte stat i det centrale Stillehav (se kort), består af Gilbertøerne, Line Islands og Phoenix-øerne.Reservatet er en af klodens frodigste koral-øgrupper og hjemsted for 800 dyrearter, heriblandt 500 fiskearter og 18 arter havpattedyr.

9. august 2010

En mand står mellem kæmpemæssige muslingebanker i Phoenix-øernes beskyttede område i Kiribati, verdens største beskyttede havområde og et af fem nye naturlige levesteder, der er kommet på UNESCO’s Verdensarvliste. Kiribati, som er en lillebitte stat i det centrale Stillehav (se kort), består af Gilbertøerne, Line Islands og Phoenix-øerne.

Reservatet er en af klodens frodigste koral-øgrupper og hjemsted for 800 dyrearter, heriblandt 500 fiskearter og 18 arter havpattedyr.

“Fordi vi har påvirket havmiljøet så alvorligt, er det svært at finde den slags uberørte steder - og få et indtryk af, hvordan et intakt marint økosystem kan se ud,” siger National Geographics John Francis.

Øernes “usædvanligt levedygtige arter af fisk og skildpadder og deres blegningsresistente koraller fortjener den højeste grad af beskyttelse,” siger Tilman Jaeger, der administrerer verdensarvprojekter for IUCN, i en udtalelse.

“Fortsat international støtte til Kiribati til administration af området er livsvigtig for at garantere dets bevarelse.”

Måske er du interesseret i ...

Læs også