Violet tåge

Et nordlys set 4. august fra bredden af Lake Superior gløder grønt forneden og blåviolet foroven. Nordlys gløder i forskellige farver, der afhænger af typen af atomer i atmosfæren, og hvor højt oppe i luften de er.De fleste nordlys, der ses af mennesker, har gulgrønne nuancer. Det skyldes, at øjet ser et lysshow, der er skabt af iltatomer i lavere højder, omkring 100-300 km over jordoverfladen.Blå og violette farver skabes af lettere gasser som f.eks. brint og helium, mens kvælstof i lav højde kan give røde bræmmer i underkanten af grønne gardiner af nordlys.

16. august 2010

Et nordlys set 4. august fra bredden af Lake Superior gløder grønt forneden og blåviolet foroven. Nordlys gløder i forskellige farver, der afhænger af typen af atomer i atmosfæren, og hvor højt oppe i luften de er.

De fleste nordlys, der ses af mennesker, har gulgrønne nuancer. Det skyldes, at øjet ser et lysshow, der er skabt af iltatomer i lavere højder, omkring 100-300 km over jordoverfladen.

Blå og violette farver skabes af lettere gasser som f.eks. brint og helium, mens kvælstof i lav højde kan give røde bræmmer i underkanten af grønne gardiner af nordlys.

Måske er du interesseret i ...

Læs også