Se de vandrende sten

Istidens gletsjere tabte store klippeblokke de mærkeligste steder. Vandreblokkene giver horisonten en særegen kontur, fordi de ofte ligger umotiveret i landskabet, som var de tabt ud af lommen på en kæmpe på spadseretur.Vandreblokke kaldes også erratiske blokke fra det latinske errare, der betyder at være på afveje. Det giver god mening, eftersom isen har ført dem med sig fra deres oprindelige placeringer og efterladt dem et helt andet sted, hvor de nu ligger tungt og urokkeligt i landskabet.Hent og læs artiklen om vandreblokke ved at klikke på knappen herunder.[protected_file]

4. april 2012

Istidens gletsjere tabte store klippeblokke de mærkeligste steder. Vandreblokkene giver horisonten en særegen kontur, fordi de ofte ligger umotiveret i landskabet, som var de tabt ud af lommen på en kæmpe på spadseretur.

Vandreblokke kaldes også erratiske blokke fra det latinske errare, der betyder at være på afveje. Det giver god mening, eftersom isen har ført dem med sig fra deres oprindelige placeringer og efterladt dem et helt andet sted, hvor de nu ligger tungt og urokkeligt i landskabet.

Hent og læs artiklen om vandreblokke ved at klikke på knappen herunder.

Fotokonkurrence

Fotokonkurrence: Upload et billede af sten

Indsend dine egne billeder af sten og vær med i konkurrencen.

Måske er du interesseret i ...

Læs også