Nordlys over Lake Superior

Udsigten fra en af Lake Superiors bredder i Michigan i USA byder 3. august på nordlys i mange farver, som det ses på dette billede af horisonten.En solstorm med retning mod Jorden er ingen garanti for nordlys. Uden et større antal solobserverende satellitter har forskerne svært ved at forudsige, præcis hvilke virkninger en koronal masseudsendelse har på Jordens atmosfære.I sidste uge anslog Leon Golub fra Harvard-Smithsonian Center for Astrophysics i USA sandsynligheden for nordlys efter soludbruddet 1. august til at være 50 %.

16. august 2010

Udsigten fra en af Lake Superiors bredder i Michigan i USA byder 3. august på nordlys i mange farver, som det ses på dette billede af horisonten.

En solstorm med retning mod Jorden er ingen garanti for nordlys. Uden et større antal solobserverende satellitter har forskerne svært ved at forudsige, præcis hvilke virkninger en koronal masseudsendelse har på Jordens atmosfære.

I sidste uge anslog Leon Golub fra Harvard-Smithsonian Center for Astrophysics i USA sandsynligheden for nordlys efter soludbruddet 1. august til at være 50 %.

Måske er du interesseret i ...

Læs også