Lysshow i Oslo

Et grønt lys bølger 4. august over Oslo og skaber en kulisse af nordlys, der er fremkaldt af sidste søndags koronale masseudsendelse.På den nordlige halvkugle ses nordlys mest på høje breddegrader i nærheden af polarcirklen, f.eks. i det nordlige Alaska, Canada og Skandinavien.Forskere forudsagde imidlertid, at sidste søndags voldsomme udbrud ville føre lysshowet til lidt sydligere himmelstrøg. Himmelspottere fik da også billeder af nordlys så langt sydpå som Oslo, Lake Manitoba i Canada og USA.

16. august 2010

Et grønt lys bølger 4. august over Oslo og skaber en kulisse af nordlys, der er fremkaldt af sidste søndags koronale masseudsendelse.

På den nordlige halvkugle ses nordlys mest på høje breddegrader i nærheden af polarcirklen, f.eks. i det nordlige Alaska, Canada og Skandinavien.

Forskere forudsagde imidlertid, at sidste søndags voldsomme udbrud ville føre lysshowet til lidt sydligere himmelstrøg. Himmelspottere fik da også billeder af nordlys så langt sydpå som Oslo, Lake Manitoba i Canada og USA.

Måske er du interesseret i ...

Læs også