Lysende blå orm

Denne dybhavsskælryg har selvlysende skæl, der lyser i mørkeblå nuancer, men forskerne er ikke sikre på hvorfor, eftersom skabningen lever i totalt mørke.“Den stavrer hen over havbunden på stive ben og samler småstumper af det ene og det andet op,” siger Monty Priede, der har deltaget i ekspeditionen.Det besynderlige dyr blev opdaget sidste måned i Midtatlanten ved hjælp af Isis, Storbritanniens dybest dykkende fjernstyrede fartøj. Isis har udforsket dybder helt ned til 3600 m og afsløret marine arter i mængder, der har overrasket forskerholdet, siger Monty Priede.

14. juli 2010

Denne dybhavsskælryg har selvlysende skæl, der lyser i mørkeblå nuancer, men forskerne er ikke sikre på hvorfor, eftersom skabningen lever i totalt mørke.

“Den stavrer hen over havbunden på stive ben og samler småstumper af det ene og det andet op,” siger Monty Priede, der har deltaget i ekspeditionen.

Det besynderlige dyr blev opdaget sidste måned i Midtatlanten ved hjælp af Isis, Storbritanniens dybest dykkende fjernstyrede fartøj. Isis har udforsket dybder helt ned til 3600 m og afsløret marine arter i mængder, der har overrasket forskerholdet, siger Monty Priede.

Måske er du interesseret i ...

Læs også