“Levende fossil”

Denne nyopdagede skabning tilhører en gruppe, der måske udgør et evolutionært led mellem hvirveldyr og hvirvelløse dyr, mener forskere.Hidtil har man kun kendt en håndfuld arter enteropneuster eller agernorme og kun fra Stillehavet. Men den nyligt afsluttede ekspedition har fundet tre potentielt nye arter af disse “levende fossiler” langs den undersøiske bjergkæde, der deler Atlanterhavet på langs.

14. juli 2010

Denne nyopdagede skabning tilhører en gruppe, der måske udgør et evolutionært led mellem hvirveldyr og hvirvelløse dyr, mener forskere.

Hidtil har man kun kendt en håndfuld arter enteropneuster eller agernorme og kun fra Stillehavet. Men den nyligt afsluttede ekspedition har fundet tre potentielt nye arter af disse “levende fossiler” langs den undersøiske bjergkæde, der deler Atlanterhavet på langs.

“Det, vi ser her, er de første skridt i udviklingen af dyr, der kan bevæge sig, enten ved at kravle eller ved at svømme,” siger havbiolog Monty Priede fra University of Aberdeen. “Det her hvide eksemplar så vi svømme.”

Måske er du interesseret i ...

Læs også