La Réunion Nationalpark

Med sit “bemærkelsesværdige og visuelt dragende” landskab har La Réunion Nationalpark – som er en del af den franske ø Réunion i den sydvestlige del af Det Indiske Ocean – gjort sig fortjent til en plads på den nye Verdensarvliste.Det 1000 km2 store område er et uvejsomt landskab, som omfatter pitons eller spidse bjergtinder, cirques eller bækkener med stejle sider, og remparts eller højderygge af løse klippestykker, jord og andet materiale. Bjergene kan også fremvise subtropiske regnskove, skyskove og åbne områder med lav hedebevoksning.

9. august 2010

Med sit “bemærkelsesværdige og visuelt dragende” landskab har La Réunion Nationalpark – som er en del af den franske ø Réunion i den sydvestlige del af Det Indiske Ocean – gjort sig fortjent til en plads på den nye Verdensarvliste.

Det 1000 km2 store område er et uvejsomt landskab, som omfatter pitons eller spidse bjergtinder, cirques eller bækkener med stejle sider, og remparts eller højderygge af løse klippestykker, jord og andet materiale. Bjergene kan også fremvise subtropiske regnskove, skyskove og åbne områder med lav hedebevoksning.

“La Réunion rummer en imponerende mosaik af dramatiske landskabsformer og meget værdifulde økosystemer, og det fungerer desuden som et sidste fristed for de mange truede og sjældne arter,” siger Tim Badman, leder af IUCN’s (International Union for Conservation of Nature) verdensarvprogram, i en udtalelse.

Området bliver dog også udfordret af fremmede, invaderende arter, heriblandt hiptage, en plantekvælende slyngplante fra Asien.

Måske er du interesseret i ...

Læs også