En brand i natten udsender et magisk lys. Scenen her er overbelyst, så man kan se hestens paniske galop.

Galleri: Natur-brande

En brand er en af naturens mægtigste kræfter; ildens øredøvende brøl og kraft får en til at føle sig lille og ubetydelig. Vegetationen omkring en venter bare på at blive til brændstof i det buldrende inferno, der er på vej.

4. september 2012

En brand er en af naturens mægtigste kræfter; ildens øredøvende brøl og kraft får en til at føle sig lille og ubetydelig. Vegetationen omkring en venter bare på at blive til brændstof i det buldrende inferno, der er på vej. Foto: Mark Thiessen

Santa Ana-vindene fejer hen over den tørre ørken og får skovbrande nær Lake Arrowhead i Californien til at blusse op.

Husejerne i området er afhængige af, at specialenhederne i brandbekæmpelse udviser personligt mod for at redde liv og ejendom.

Seje, initiativrige og helt igennem russiske: Så snart disse brandfolk springer ud af flyet, er de på egen hånd. I den sibiriske vildmark lever de af den natur, som de beskytter og bevarer.

Efter at være landet med faldskærm bruger en brandmand birkegrene til at slå flammerne ned med. Disse folk er først og fremmest skovarbejdere, dernæst brandmænd.

Tre akter i en "kroneild": Opstigende røg forrest, der er tegn på snarlig antændelse. Bagved har ilden fat; den kan udløse samme energi som Hiroshima-atombomben hvert 15. minut.

Måske er du interesseret i ...

Læs også