Efter regntiden er jorden i Lençóis Maranhenses Nationalpark gennemvædet, og floden, der har fået farve af garvesyre fra en nærliggende skov, får sandet til at ligne en marmorkage.

Galleri: Et hav af klitter

Se billeder af det magiske landskab skabt af vind og vand på Brasiliens nordøstlige kyst.

20. september 2010

Se billeder af det magiske landskab skabt af vind og vand på Brasiliens nordøstlige kyst. Foto: George Steinmetz

Ved daggry er en lokal fisker på vej hjem med dagens fangst, der skal byttes til varer. Han cykler langs bølger af sand, der er hærdet efter nattens regn. Når klitten er tør efter en dag eller to, begynder vinden at omforme den igen.

Gederne græsser frit på den vilde bevoksning i de frodige måneder under regntiden. Når tørkeperioden begynder, bliver de gennet sammen og flyttet.

Sandklitterne snor sig igennem landskabet

The Blue Lagoon (Den Blå Lagune) er en populær turistattraktion. Den ligger ca. halvanden times kørsel fra den brasilianske by Barreirinhas.

Vinden har skåret fine linjer på toppen af en sandklit og fejet sand ned i en mangroveskov, hvilket har tildækket træerne og reduceret dem til nøgne stammer.

Fugle, skildpadder og fisk trives i det cremede sand og glimtende vand. Men den økologiske balance er sart. Vandrere og cyklister er velkomne på klitterne, men motorkøretøjer er absolut ikke.

Måske er du interesseret i ...

Læs også