Fotogalleri: Usædvanlige og smukke træer

Se billeder af bizarre, høje og bittesmå træer i naturskønne og sommetider skæve omgivelser. Billederne i dette galleri viser træer fra hele verden.

29. april 2015 af Becky Little

Det gør træerne for Jorden

Træer er ikke blot levesteder for fugle og skygge for solen, de påvirker hele deres omgivende miljø. De beskytter jorden mod erosion, reducerer omfanget af oversvømmelser og optager CO2 og afgiver ilt, hvilket hjælper os med at trække vejret.

Kathleen Rogers, præsident for Earth Day Network, forklarer her betydningen af træer. En af de mest udbredte måder at fejre Jordens dag på, er nemlig at plante et træ - og det er der god grund til:

”De binder vores verden sammen, de sikrer mangfoldighed i naturen, de forsyner os med byggematerialer, men vi værdsætter dem ikke efter fortjeneste. Hvis man fælder alle træerne og bygger huse uden vegetation, påvirker man faktisk selve husets konstruktion,” siger hun.

”Træer er vigtige bidragydere til arkitekturen, og de holder sammen på jorden. Hvis man fjerner alt dette, bygger man faktisk på meget usikker grund.”

Måske er du interesseret i ...

Læs også