Dybhavets mangfoldighed

En sjælden søpølse demonstrerer en usædvanlig evne til at svømme i det dybe Atlanterhavs mørke.Skabningen er en af 10 formodede nye arter, der er fundet under en nylig undersøgelse i området, hvor Golfstrømmen – en kraftig strøm, der fører varmt vand mod nordøst gennem Atlanterhavet – skærer sig tværs over Den Midtatlantiske Ryg gennem dybe kløfter.Undersøgelsen afslørede et ekstremt mangfoldigt og rigt dyreliv i området, siger ekspeditionsholdet. De fandt meget forskellige artsgrupper nord og syd for Golfstrømmen og på hver sin side af højderyggen.

14. juli 2010

En sjælden søpølse demonstrerer en usædvanlig evne til at svømme i det dybe Atlanterhavs mørke.

Skabningen er en af 10 formodede nye arter, der er fundet under en nylig undersøgelse i området, hvor Golfstrømmen – en kraftig strøm, der fører varmt vand mod nordøst gennem Atlanterhavet – skærer sig tværs over Den Midtatlantiske Ryg gennem dybe kløfter.

Undersøgelsen afslørede et ekstremt mangfoldigt og rigt dyreliv i området, siger ekspeditionsholdet. De fandt meget forskellige artsgrupper nord og syd for Golfstrømmen og på hver sin side af højderyggen.

“Der var forbløffende forskelle over korte afstande,” siger holdmedlem Monty Priede.

Måske er du interesseret i ...

Læs også