Det (lyserøde) "missing link"?

Skabninger som denne lyserøde, potentielt nye art enteropneust eller agernorm har måske været stamfædre til de første hvirveldyr, siger ekspeditionsdeltager Monty Priede.MAR-ECO-holdet fangede tre formodede nye arter af den primitive orm i hver sin farve – lyserød, violet og hvid – og med hver sin kropsform.Skabningerne vil blive sendt til dna-analyse for at fastslå, om de rent faktisk er manglende evolutionære led mellem hvirvelløse dyr og hvirveldyr.

14. juli 2010

Skabninger som denne lyserøde, potentielt nye art enteropneust eller agernorm har måske været stamfædre til de første hvirveldyr, siger ekspeditionsdeltager Monty Priede.

MAR-ECO-holdet fangede tre formodede nye arter af den primitive orm i hver sin farve – lyserød, violet og hvid – og med hver sin kropsform.

Skabningerne vil blive sendt til dna-analyse for at fastslå, om de rent faktisk er manglende evolutionære led mellem hvirvelløse dyr og hvirveldyr.

“Denne ekspedition har revolutioneret vores syn på dybhavets liv i Atlanterhavet,” siger Monty Priede. “Det viser, at vi ikke kan nøjes med at studere det, der lever i udkanterne af havene, og ignorere det enorme opbud af dyr, der lever på bjergsiderne og i dalene midt ude i havet.”

Måske er du interesseret i ...

Læs også