Atsinanana-regnskovene

Et statskup i 2009 banede vej for plyndring af Atsinanana-regnskovene i det nordøstlige Madagaskar (på billedet et af regnskovenes vandfald) – og det har givet området en plads på UNECO’s liste for 2010 over truet verdensarv.Ulovlig skovhugst og krybskytteri på sjældne lemurer er blandt de miljømæssige overgreb, der sideløbende med den politiske uro har fundet sted i det artsrige land, oplyser den uafhængige miljøorganisation Conservation International.

9. august 2010

Et statskup i 2009 banede vej for plyndring af Atsinanana-regnskovene i det nordøstlige Madagaskar (på billedet et af regnskovenes vandfald) – og det har givet området en plads på UNECO’s liste for 2010 over truet verdensarv.

Ulovlig skovhugst og krybskytteri på sjældne lemurer er blandt de miljømæssige overgreb, der sideløbende med den politiske uro har fundet sted i det artsrige land, oplyser den uafhængige miljøorganisation Conservation International.

“Det har også rystet landets turistindustri, som var en vigtig drivkraft i dets økonomiske udvikling, og det bringer mange arter, som ikke findes andre steder på Jorden, på randen af udryddelse,” Russell Mittermeier, præsident for Conservation International og næstformand for IUCN, i en udtalelse.

“Forhåbentlig,” siger Russell Mittermeier, “vil tilføjelsen af dette uhyre vigtige område til UNESCO’s liste over truede steder få det internationale samfund til at vågne op og se, hvad der er ved at ske, og tage seriøse skridt til at standse ødelæggelsen af Madagaskars utrolige naturrigdomme.”

Måske er du interesseret i ...

Læs også