Galleri: Noas Ark i fotos

Joel Sartore er på en personlig mission. Han vil fotografere alle dyr i fangenskab, før nogle af dem forsvinder.

15. april 2016

Det anslås, at der er mellem 2 og 8 millioner dyrearter på Jorden. Mange af dem (prognoserne svinger mellem 1600 og 3 millioner arter) kan være uddøde inden udgangen af dette århundrede som følge af tab af levesteder, klimaforandringer og ulovlig handel med vilde dyr.

“Folk tror, at dyrene vil forsvinde i deres børnebørns levetid,” siger Jenny Gray, der er direktør for Zoos Victoria i Australien. “Men de forsvinder nu. Og de kommer aldrig tilbage.”

5600 dyr i kameralinsen på 10 år

Zoologiske haver er det sidste håb for mange dyr, der er tæt på at uddø, men haverne rummer kun en brøkdel af alle verdens arter.

Alligevel gætter Joel Sartore på, at det vil tage over 25 år at fotografere de fleste dyr i fangenskab.

I løbet af de sidste ti år har han taget billeder af mere end 5600 dyr til det projekt, der er blevet hans store passion: Photo Ark.

At portrættere 12.000 dyr er HÅRDT arbejde!

Han har fotograferet små dyr: en grøn og sort pilegiftfrø og flue Rhaphiomidas terminatus terminatus. Store dyr: en isbjørn og et amerikansk skovrensdyr. Havlevende dyr: en rævehovedfisk og en hawaii-bobtailblæksprutte. Fugle: en edwardsfasan og en montserrattrupial. Og så videre, og så videre.

Joel Sartore siger, at han ikke holder op, før han dør, eller knæene svigter.

Læs hele interviewet med Joel Sartore her

Måske er du interesseret i ...

Læs også