National Geographic opdagede fototalent

At vinde National Geographics fotokonkurrence i 2009 gav norske Ingebjørg Fyrileiv Guldvik inspiration og selvtillid til at forfølge drømmen. I dag er lever hun af at arbejde med billeder.

9. december 2014

Ingebjørg Fyrileiv Guldvik er i dag 26 år og fra Salsnes i Nord-Trøndelag, Norge. Hun har en bachelorgrad i visuel kommunikation og vandt National Geographics nordiske fotokonkurrence i 2009.

Derfor vandt hun

Den fine komposition og smukke detaljer gjorde, at dette skønne foto løb med førstepladsen i kategorien mennesker. Modellen er fotografens niece, der, tre dage efter billedet blev taget, fødte en velskabt dreng.

At vinde fotokonkurrencen gav blod på tanden

I 2009 havde jeg fotograferet natur i ca. syv år. At fotografere mennesker var det sværeste for mig. Derfor var det at vinde National Geographics nordiske fotokonkurrence en vældig stor og næsten surrealistisk oplevelse. Jeg deltog i flere kategorier og blev meget overrasket, da jeg løb af med prisen i den “forkerte” kategori. Mit felt var natur, ikke mennesker ...

Indtil da havde jeg følt, at jeg ikke mestrede at fotografere mennesker, så sejren har betydet ekstremt meget for den fotografiske selvtillid i portrætkategorien – som en bekræftelse på, at jeg tog fejl. I tillæg fik jeg meget opmærksomhed i fotomiljøet, og der er ingen tvivl om, at en tur forbi NG hjalp mig videre i karrieren. Som et kvalitetsstempel og videre inspiration.

Måske er du interesseret i ...

Læs også