Titlen som Nordens Naturfotograf 2013 går til Anders Wallin fra Åkarp i Skåne for hans uovertrufne billede med den rammende titel: Forgængelighedens skønhed. Den sarte farvepalet i efterårsbladene får dette foto til at fremstå som et guldaldermaleri. Dommerpanelet var begejstret for fotografens blik for detaljen og for sin insisteren på skønheden i en bunke haveaffald.

Galleri: Top 20: Nordens Naturfotograf 2013

Vinderen af National Geographics store nordiske fotokonkurrence er nu kåret blandt mere end 600 fotos. Se top 20 billederne her.

20. november 2013

Vinderen af National Geographics store nordiske fotokonkurrence er nu kåret blandt mere end 600 fotos. I afgørelsen lagde dommerne især vægt på originalitet og overraskende vinkler. Ud over kamerapræmierne herunder modtager første- og andenpladsen også et flot diplom. Men ikke kun vinderne fortjener hæder. Her ser du top 20 billeder fra konkurrencen.

Roald Synnevåg fra Bergen i Norge vinder en flot andenplads for sit foto – fra Island – af en terne, der fodrer sin unge på toppen af en isklump. Det golde landskab af livløs, stålgrå himmel og turkis-hvid is danner en utroligt smuk kontrast til det liv, der trods alle odds udspiller sig her.

Villy Jæger fra Brøndby vinder en tredjeplads – og et årsabonnement på National Geographic – for sit poetiske foto i bløde farver af smukt oplyste gopler, der svæver yndefyldt som i en kædedans i det klare vand.

Måske er du interesseret i ...

Læs også