Årets bedste fotos taget fra en drone

Se galleriet af billeder, som vandt årets store internationale fotokonkurrence for droner. En selfie med hajer, fantastiske billeder af smuk natur set fra oven samt sjove sammenkomster er blandt vinderne.

11. august 2015 af Greta Weber & Emily Jan

'Dronestagram' er navnet på app'en for fotos taget fra en drone. Nu er vinderne i konkurrencen om de bedste pletskud i 2015, kåret.

Konkurrencens dommerpanel bestod af National Geographics vicechef for fotografi, Ken Geiger, chefredaktøren på magasinets franske udgave, Jean-Pierre Vrignaud samt grundlæggeren af 'Dronestatgram', Eric Dupin. Trioen har set og vurderet flere end 5.000 indsendte fotos, hvor de fokuserede på kreativitet, fotografisk kvalitet og hvor godt billederne ramte plet indenfor kategorierne.

*Find Holger vinder dronie-kategorien *"Dronebilleder kan tages, hvor ingen andre kan", siger Geiger, som selv er prisvindende fotograf. I hans optik åbner droner en helt ny verden i at tage billeder for os alle på samme måde som den digitale udvikling har gjort.

Dupin tilføjer, at "dronefotos er et nyt visuelt sprog, en helt frisk måde at opleve verden på".

Kategorierne inkluderede natur, steder og dronies - som er selfies taget med en drone. "Dronies er den ultimative selfiestang", fortæller Geiger begejstret.

Årets dronievinder afbilleder en flok 'Find-Holger-entusiaster' på Cypern, som iført figurens karakteristiske rød og hvid stribede trøje vinker til en drone.****

Måske er du interesseret i ...

Læs også