Fotoreportage: Tilbage til Biblens barndom

Den japanske fotograf Kazuyoshi Nomachi fortæller om sin klatretur op til Abuna Yemata-kirken i Etiopien. Se også et galleri med hans fabelagtige billeder fra Etiopien.

6. marts 2013 af Kazuyoshi Nomachi

Abuna Yemata-kirken i Etiopien svæver godt 2000 m oppe i luften som en ørnerede, der skuer ud over landskabet. Kirken er hugget ind i en klippe allerøverst på en bjergtop i Gar'alta-regionen i den nordlige del af landet og er selvsagt ikke det nemmeste sted at besøge.

Jeg begyndte min klatring op til kirken en morgen, før solen stod op. På vej derop blev jeg overhalet af den lokale præst, som forlod landsbyen efter mig og bevægede sig let og adræt som en bjergged op ad den stejle klippeside. Jeg klatrede langsomt og forsigtigt og sakkede hurtigt bagud. Da jeg endelig nåede op til klippekirken, blev jeg mødt af et smukt syn. Her var ingen elektricitet, kun et enkelt flimrende vokslys, der oplyste denne ældgamle kristne helligdom.

Hulens vægge var dækket af helgenportrætter, der var malet i 1400-tallet, og præster og barfodede bønder var allerede fordybet i bøn i det svagt oplyste og røgelsesfyldte klipperum. Sådan har man holdt gudstjenester her i mange århundreder. Det var som en rejse tilbage i tiden.

Kristendommen kom til Etiopien i det 4. århundrede, hvor man allerede havde nære forbindelser til Palæstina og datidens jødedom. Etiopien er omgivet af ørken, hvoraf størstedelen er beboet af muslimer, men landet har alligevel holdt fast i sin kristne tro og sine særegne religiøse ritualer.

Jeg besøgte Etiopien første gang i 1980. Da jeg vendte tilbage 32 år senere, var landets hovedstad, Addis Abeba, helt uigenkendelig; forvandlet af de senere års økonomiske vækst. Men i den gamle klippekirke på bjergtoppen foregår ceremonierne stadig, som de gjorde omkring Biblens barndom. Og klatreturen derop er stadig alle anstrengelserne værd.

Fotografen

Kazuyoshi Nomachi er født i Japan i 1956. Han har rejst og fotograferet i hele Etiopien.

Besøg Kazuyoshi Nomachis website

Måske er du interesseret i ...

Læs også