Min far var modellen til “Arkivet over mistede drømme” – en skulptur ud for Cancúns kyst. Flaskerne er fyldt med næsten 100 beskeder, skrevet af besøgende på min hjemmeside om deres frygt og håb.

Galleri: Kunst på havets bund

Jason deCaires Taylor har forenet sin interesse for skulptur, dykning, scenografi og fotografering til at genoplive en havbugts økosystem på en kunsterisk måde.

17. januar 2012

Jason deCaires Taylor har forenet sin interesse for skulptur, dykning, scenografi og fotografering til at genoplive en havbugts økosystem på en kunsterisk måde. Foto: Jason deCaires Taylor

Denne koral-dækkede statue, “Mand i flammer”, nær Cancún i Mexico symboliserer vores manglende miljøbevidsthed.

En grå kejserfisk, der ikke er set i Cancúns vande i årevis, svømmer ved en af de 400 figurer i min 420 m2 store installation kaldet “Den tyste evolution”. Jeg håber at sætte yder­ligere 200 skulpturer op her i år.

Jeg installerede denne skulptur – med indbyggede huller i tv’et til fisk – ud for Cancúns kyst og kaldte den “Inerti”, fordi videnskaben har bevist, at vores livsstil ikke er bæredygtig, men alligevel ænser vi det ikke.

Denne statue står på knap 5 meters dybde ud for Molinière Point i Grenada. Svampe koloniserede den side, der vender mod en støt, næringsrig strøm fra det åbne hav. Dette er en af de få gange, jeg brugte lyssætning.

En fridykker svømmer ned fra den solbeskinnede overflade mod en installation i Grenada kaldet “Omskiftelserne”. 65 af mine værker står her i det, der, så vidt jeg ved, er verdens første nutidige, undersøiske skulpturpark.

Måske er du interesseret i ...

Læs også