Flere billeder og video

Den gamle grav er muligvis del af et større gravkompleks, der endnu mangler at blive udgravet omkring Giza, siger Zahi Hawass."Der er dukket nye grave op for de præster, der stod for Chephrens kult," siger Zahi Hawass, hvis forskning støttes af National Geographic. "Det er første gang, Chephrens navnering er fundet i dette område."

21. oktober 2010

Den gamle grav er muligvis del af et større gravkompleks, der endnu mangler at blive udgravet omkring Giza, siger Zahi Hawass.

"Der er dukket nye grave op for de præster, der stod for Chephrens kult," siger Zahi Hawass, hvis forskning støttes af National Geographic. "Det er første gang, Chephrens navnering er fundet i dette område."

"I det 4. og 5. dynasti tilhørte præsterne ikke overklassen," tilføjer Zahi Hawass. "De kunne være jævne personer. Selv arbejdere kunne forfremmes til præster."

Det betyder dog ikke, at Rudj-Ka har ernæret sig som fisker. Arkæologer understreger, at ingen af gravmalerierne viser præcis, hvad Rudj-Ka lavede, før han blev gravpræst.

Arbejdernes begravelsesplads, der blev opdaget for ca. 10 år siden, har været med til at afsløre, hvordan bygningen af de store pyramider i Giza involverede samfundet i det gamle Egypten, hvorved der opstod en hel by omkring monumenterne.

Rudj-Kas grav har måske ligget et andet sted end arbejderne grave, fordi han havde titel af præst, siger Zahi Hawass og tilføjer, at han håber, den nyopdagede grav vil vise sig at være del af en anden, endnu ikke udgravet nekropolis for præsterne ved det kongelige hof.

Video: Egyptens pyramider

Måske er du interesseret i ...

Læs også