Et kig ind i det hinsides liv

Beholdere af kalksten – nogle formede som ænder og med andeknogler indeni – flyder i gravskakten i Shendwas grav på et udateret billede. Skakten ligger lige under Shendwas falske dør og befinder sig omkring seks etager under jordoverfladen.Fugt og erosion har ødelagt Shendwas sarkofag, men hans gravkammer indeholder også nogle ret holdbare genstande, heriblandt den 30 cm høje obelisk bagest på billedet.“Denne obelisk er et symbol på tilbedelsen af solguden Re,” siger Zahi Hawass, generalsekretær for Egyptens departement for oldtidsfund, i en pressemeddelelse.

14. juli 2010

Beholdere af kalksten – nogle formede som ænder og med andeknogler indeni – flyder i gravskakten i Shendwas grav på et udateret billede.

Skakten ligger lige under Shendwas falske dør og befinder sig omkring seks etager under jordoverfladen.

Fugt og erosion har ødelagt Shendwas sarkofag, men hans gravkammer indeholder også nogle ret holdbare genstande, heriblandt den 30 cm høje obelisk bagest på billedet.

“Denne obelisk er et symbol på tilbedelsen af solguden Re,” siger Zahi Hawass, generalsekretær for Egyptens departement for oldtidsfund, i en pressemeddelelse.

Måske er du interesseret i ...

Læs også