De falske døre

Det nyopdagede gravsted for Shendwa har en falsk dør med skrifttegn, der viser hans navn og titler, en almindelig oldegyptisk bøn og et billede af den afdøde ved et offerbord (i billedet til venstre).“Den afdødes sjæl menes at gå gennem kroppen via den falske dør,” siger Abdul Hakeem Karar.På samme måde som hans far er vist i sin grav sidder den kongelige skriver Khonsu ved et offerbord, der er malet på en falsk dør i hans gravkammer (billedet til højre).

14. juli 2010

Det nyopdagede gravsted for Shendwa har en falsk dør med skrifttegn, der viser hans navn og titler, en almindelig oldegyptisk bøn og et billede af den afdøde ved et offerbord (i billedet til venstre).

“Den afdødes sjæl menes at gå gennem kroppen via den falske dør,” siger Abdul Hakeem Karar.

På samme måde som hans far er vist i sin grav sidder den kongelige skriver Khonsu ved et offerbord, der er malet på en falsk dør i hans gravkammer (billedet til højre).

Pårørende og præster har besøgt graven og stillet mad og drikke på et virkeligt offerbord (ikke vist), der blev fundet ved siden af den falske dør. Ifølge troen nåede gaverne fra bordet frem til Khonsu via den falske dør.

Denne indretning “holdt ham i forbindelse med sine pårørende”, siger Abdul Hakeem Karar. “De gav ham mad og fornødenheder til hele rejsen gennem det hinsides liv.”

Måske er du interesseret i ...

Læs også