Paul Salopek: Til fods gennem Mellemøsten

Paul Salopek er nået til det krigsplagede Mellemøsten på sin historiske rejse, hvor han følger den rute, de første mennesker tog, da de forlod Afrika for 60.000 år siden.

24. februar 2015 af Paul Salopek

Krig og håb eksisterer side om side i Mellemøsten

I dette nu så brogede og omstridte område møder Paul Salopek desperate mennesker på flugt fra krigens rædsler, men også håb og optimisme på tværs af grænser og religioner: Der er muslimerne på Zionbjerget i Jerusalem, der beder side om side med jøder ved Kong Davids Grav. Der er ortodokse kristne, som råber hilsner til hinanden hen over Jordanfloden, som adskiller dem, men som også danner ramme om deres religiøse fællesskab.

Han møder også jøden Avner Goren, som kæmper for at omdanne en flod af urenset spildevand til et grønt område og et samlingspunkt for de stridende parter.

Læs mere om Paul Salopeks fascinerende rejse

Følg Paul Salopek på tæt hold på hans rejse gennem Jordan og Israel i den fulde artikel, Det hellige land, fra National Geographic nummer 12/14 her.

NB! Du skal have en profil på National Geographic for at downloade artiklen. Det er gratis at oprette og tager kun et øjeblik. Når du klikker på download, får du mulighed for at oprette en profil.

Måske er du interesseret i ...

Læs også