Paul Nicklen: Polar Obsession

NATIONAL GEOGRAPHIC LIVE: Hør fotografen Paul Nicklen fortælle om sin bog "Polar Obsession", som han vandt prisen BBC Wildlife Photographer of the Year for.

"De siger, jeg er den undersøiske verdens dagligdagsfotograf. Jeg kommer helt tæt på de farlige dyr og indfanger de autentiske og intime øjeblikke." Paul Nicklen

Som fotojournalist, der arbejder i nogle af verdens mest afsidesliggende miljøer, står Paul Nicklen overfor store strabadser og farer i sin jagt på kraftfulde, close-up billeder af det ikoniske dyreliv.

Hans tidlige år blev tilbragt på Canadas Baffin Island, hvor han voksede op sammen med inuiter, og det førte til, at Nicklen udviklede en intens kærlighed til naturen, en forståelse for barske, iskolde økosystemer og overlevelsesfærdigheder, som idag er vigtige for hans arbejde.

Nicklens bog "Polar Obsession" er et retrospektiv af hans fotos fra Arktis og Antarktis, der har fanget offentlighedens interesse og medført, at han har vundet fire BBC Wildlife Photographer of the Year Awards. Hans National Geographic historie om kejserpingviner viste hans skæve humor, og hans arbejde vandt en 1. plads i Nature Stories i 2012 World Press Photo konkurrence.

For nylig afsluttede Nicklen et årelangt studie af bjørne, et dyr hvis overlevelse ligger ham voldsomt på sinde. Hans billeder af Canadas Spirit Bears, sjældne sorte bjørne med cremefarvet pels og hvide kløer, havnede på forsiden af National Geographic i august 2011. Nicklen’s kommende Nationale Geographic bog, "Bear: Spirit of the Wild" byder på overbevisende fotoessays om fire specifikke bjørnearter - isbjørne, sorte bjørne, grizzlies og Spirit Bears.

I denne præsentation baseret på hans bog, "Polar Obsession" tager Nicklen sit publikum med både under vandet og over isen for at se flotte, close-up billeder af skønheden i Arktis og Antarktis og viser konsekvenserne af klimaændringerne.

Paul Nicklen fortæller

Bemærk: Videoen er med engelsk tale.

Måske er du interesseret i ...

Læs også