I Sven Hedins fodspor

Sven Hedin er Sveriges største eventyrer og opdagelsesrejsende. Læs om hans fantastiske rejse gennem Persien.

11. november 2013 af Lars Larsson

Han blev født i Stockholm i 1865 og besluttede sig allerede i de tidlige teenageår for at forfølge denne livsbane.

Sven Hedins kærlighedsaffære

Det første skridt i karrieren kom, da han som 20-årig i 1885 fik mulighed for at rejse til Baku i Aserbajdsjan som privatlærer for sønnen til en svensk ingeniør, der arbejdede for den Nobelejede olieindustri. Da Sven Hedin året efter havde indfriet sine forpligtelser som lærer, begav han sig ud på en over tre måneder lang rejse gennem Persien – det nuværende Iran. Det blev begyndelsen på en livslang kærlighedsaffære med Irans rige natur, historie og kultur.

Gennem Persiens ørkener

I årene 1905-1908 drog Sven Hedin ud på sin tredje store Centralasienekspedition. Med kurs mod Indien og Tibet fulgte han karavanevejene gennem Persiens ørkener og oaser og tegnede et historisk portræt af en stort set ukendt region.

Den sidste opdagelsesrejsende

Sven Hedin tilbragte næsten 20 år af sit liv i felten under sine ekspeditioner i Asien. Han blev aldrig gift og skrev selv, at “Asien blev hans kolde brud”. Han var en af de sidste store opdagelsesrejsende.

Læs om hele den fantastiske rejse

Læs alt om Sven Hedins fantastiske rejse og følg hans spor gennem Persien. Er du registreret bruger kan du downloade artiklen herunder.

Læs mere

Se detaljerede kort og få mere information på

* svenhedin.com

Måske er du interesseret i ...

Læs også