Galleri: Sovjetiske stoppesteder er psykedeliske mesterværker

"Det var som et rumskib, der var landet midt i det hele." Fotografen Chris Herwig åbenbarer en verden af bizarre busstoppesteder i en ny billedserie, der understreger, at ikke alt var gråt og trist i det betonkommunistiske Sovjetunionen.

14. marts 2016 af Janna Dotschkal

På en cykel-rejse fra London til Sankt Petersborg i 2002 opdagede fotograf Chris Herwig en række bizarre arkitektoniske busstoppesteder fra Sovjettiden.

"Arkitekturen, landskabet og kulturen smelter sammen. Du befinder dig blandt det flade landskab, og så ser du pludselig et busstoppested, og det er som en fantastisk kunstinstallation," fortæller Chris Herwig, der ikke troede sine egne øjne, da han første gang stødte på et af de aparte bustoppesteder.

"Det var som om et rumskib, der var landet midt i det hele."

14 år på jagt efter bizarre busstoppesteder

Chris Herwig har brugt de sidste 14 år på at finde og dokumentere de farverige bygningsværker ved at rejse lande som Ukraine, Kasakhstan og Abkhazia tynde.

Hans grundige research afslører, at det ofte var vejarbejdere og lokale kunstnere, der stod bag de imponerende bygningsværker.

Og den dag i dag er det stadig lokalbefolkningen, der vedligeholder de kuriøse kunstværker.

"Jeg føler mig som en opdagelsesrejsende"

Med sit årelange projekt ønsker Chris Herwig at få folk til at åbne øjnene op for en større verden væk fra deres egne velkendte rammer.

Men først og fremmest er det fascinationen, der driver værket.

"Som fotograf ønsker du altid at finde noget, du kan blive suget ind i og nyde i fulde drag. Ærlig talt så er det her noget af det sjoveste arbejde, jeg nogensinde har lavet. Jeg føler mig som en opdagelsesrejsende," siger Chris Herwig.

Måske er du interesseret i ...

Læs også