De første skridt ud af Afrika er taget

Paul Salopek har gennemført første etape af sin 34.000 km lange rejse i sporene på de første mennesker, der forlod Afrika for 60.000 år siden.

13. november 2013

"Verden bliver anderledes, når man er tørstig. Den svinder ind, den mister dybde. Som om ørkenen strammes om en som en løkke."

Sådan skriver Paul Salopek i sin beretning fra de første 640 km af sin syv år lange rejse i sporene på de første mennesker, der forlod Afrika for mindst 60.000 år siden. Rejsen ad de historiske karavaneruter tog 43 dage og bragte ham gennem den glohede og vandløse Afar-trekant i det nordøstlige Etiopien til Djibouti og Adenbugten.

Portræt af Afrikas mennesker og kulturer

Følg med i den personlige og dramatiske fortælling, der trækker linjer fra fortidens udvandringer til nutidens flygtninge, og som i et grumt, men også håbefuldt portræt af regionen går tæt på de mennesker og kulturer, han møder på sin vej.

Læs hele historien om Paul Salopeks rejse ved at trykke på download-knappen nedenfor.

Når du klikker på download-knappen, bliver du bedt om at logge ind. Hvis ikke du allerede er registreret som medlem af natgeo.dk, bliver du bedt om at oprette en profil. Det tager et minut og er ganske gratis.

Måske er du interesseret i ...

Læs også