Tigeren er i fremgang for første gang i 100 år

Tigeren er godt på vej mod en fordobling i antal på globalt plan. Men det betyder ikke at kampen for tigerens fremtidige overlevelse er slut.

11. april 2016 af Brian Clark Howard

"Det er gode nyheder".

Sådan siger vicepræsident for Verdensnaturfonden WWF, Ginette Hemley, om tigerens fremgang i Indien, Rusland og Nepal.

En ny undersøgelse viser, at tigeren nu tæller 3890 vilde individer; en stigning på godt 700 siden 2010. Planen er at nå en global population på omkring 6500 i 2022.

Tigeren er dog langt fra reddet.

Ifølge Luke Dollar fra National Geographic's Big Cat Initiative kræves en fortsat kamp mod krybskytter samt øget indsats for bæredygtig økoturisme. En model som synes at fungere især i Indien, hvor 2/3 af Jordens vilde tigere lever.

LÆS MERE: Tema: Naturens største katte

Mens bestanden i Indien er vokset fra 1706 til 2226 de seneste fem år, oplever tigeren også fremgang i Rusland og Nepal.

De flotte tigerspring skyldes især kompensation til bønder og landsbyboere for ikke at dræbe tigere som sårer folk eller æder husdyr. Samt strengere straffe til krybskytter.

Tigeren er stadig truet

I Bangladesh er tigeren faldet i antal, fra 440 til blot 106. Endnu værre ser det ud i Kina, som angiveligt kun huser syv vilde tigere. Vietnam har fem, Laos to mens tigeren er helt udryddet i Cambodia.

"Tigeren i de lande er stort set væk", siger Dollar, og tilføjer, "men vi har alligevel ikke råd til at afskrive dem helt."

Handel med tigerprodukter er forbudt i det meste af Verden, men det påvirker øjensynligt ikke det sorte marked, hvor efterspørgelsen er stor særligt i Kina.

"At tigeren er steget i antal for første gang i 100 år er markant, men vi har stadig lang vej endnu," siger Ginette Hemley.

Måske er du interesseret i ...

Læs også