Sjælden hvid elg fanget på kamera

Den norske naturfotograf Lasse Dybdahls møde med en sjælden hvid elg har skabt stor omtale i Norge og omegn. Og det er der god grund til. Elgen er nemlig en albino og et aldeles sjældent syn i naturen.

23. februar 2016 af Anna-Dora Maron

Det lyder næsten som noget fra et eventyr.

I to år har den norske pensionist og naturfotograf Lasse Dybdahl fulgt en sjælden hvid elg på nært hold dybt inde i Norge og Sveriges skove.

Nyhedsmedier fra Frankrig, Tyskland og Italien har skrevet om Lasse Dybdahls møde med den sjældne elg. Og det er ikke svært at forstå, hvorfor de har fattet interesse for billederne af det sjældne dyr:

VIDEO

Se Lasse Dybdahls flotte billeder af elgen her.

To år i hælene på hvid elg Det usædvanlige møde mellem Lasse Dybdahl og den hvide elg fandt sted i skoven Finnskogen, som ligger på grænsen mellem Norge og Sverige.

Men på trods af elgens hvide pels, var den ikke let at spotte i de grønne omgivelser.

"Vi tog på mange forgæves ture, men vi væbnede os med tålmodighed, og pludselig en dag var vi heldige at støde på den", fortæller Lasse Dybdahl til det norske nyhedssite abcnyheter.

Den tålmodige naturfotograf fulgte den hvide elg i to år. Og i det tidsrum bemærkede han en forandring i det sjældne dyr, der blandt andet blev endnu hvidere og havde fået et større gevir.

Et let offer Årsagen til at elgen har så hvid og flot en pels, er den er albino. Albinisme forekommer, når der er en genfejl som gør, at der mangler sort pigment i huden.

Men på trods af at albinisme eksisterer overalt i dyreriget, er det yderst sjældent, at man støder på albinodyr ude i naturen.

Det skyldes, at albinodyr er mere udsatte i naturen. Et dyr med albinisme bliver betragtet som fremmed af dets artsfæller, og deres iøjnefaldende hvide farve og medfødte synsproblemer gør desuden, at dyret er et let offer for mange rovdyr.

Måske er du interesseret i ...

Læs også