Polarræven er tæt på udryddelse

Der er kun ca. 150 individer på det europæiske fastland, og der skal ikke gå meget galt, før den hvide ræv er udryddet herfra. Tidligere forskning har vist, at bestanden kan øges ved at supplere føden og begrænse de røde ræve, der udkonkur­rerer polarræven. Nu skal et nyt svensk forskningsprojekt under ledelse af professor Anders Angerbjörn ved Stockholm Universitet overvåge bestanden­ i Västerbotten og Norrbotten for at udpege de bedste leve­steder og dermed målrette indsatsen for polarræven.

5. juli 2012

Der er kun ca. 150 individer på det europæiske fastland, og der skal ikke gå meget galt, før den hvide ræv er udryddet herfra.

Tidligere forskning har vist, at bestanden kan øges ved at supplere føden og begrænse de røde ræve, der udkonkurrerer polarræven. Nu skal et nyt svensk forskningsprojekt under ledelse af professor Anders Angerbjörn ved Stockholm Universitet overvåge bestanden i Västerbotten og Norrbotten for at udpege de bedste levesteder og dermed målrette indsatsen for polarræven.

Projektet er blandt de 49, der hidtil har fået støtte fra National Geographics nye nordeuropæiske fond (GEF-fonden) til forskning, opdagelser og naturbevaring.

Læs mere om fonden, og hvordan du søger støtte her.

Måske er du interesseret i ...

Læs også