Næsehorn lige så værdifuldt som kokain

Næsehornets horn er blevet lige så værdifuldt som guld og kokain. Nu er det ikke blot levende næsehorn, der er truede. Horntyve går også efter udstoppede næsehorn.

Indtil for nylig kunne udstoppede næsehorn stå i fred på Europas museer som vidnesbyrd om 100 år gamle jagtekspeditioner.

Men så steg prisen på næsehornets horn på det sorte marked, delvist fordi man nogle steder i Asien tror på at hornet helbreder sygdom. Hornene er nu lige så meget værd som guld eller kokain, så nu gør horntyve livet farligt for de truede næsehorn – selv når de står udstoppede på et museum.

Alene i de første otte måneder af 2011 brød tyve ind på flere museer, et auktionshus, en udstilling i en zoologisk have og i et slot i Tjekkiet. I visse tilfælde savede de hornene af; i andre stak tyvene af med hele det 90 kg tunge hoved.

Museer rådes til at gemme deres næsehorn eller installere kopier. Christian Michel fra Liège Universitets Aquarium-Muséum i Belgien fortæller, at et skilt nu informerer besøgende om, at deres næsehorn er et kopihorn "på grund af menneskelig dumhed".

Måske er du interesseret i ...

Læs også