Galleri: Isbjørnens fantastiske verden

Mesterfotografen Paul Nicklen går helt tæt på verdens største landlevende rovdyr. Se hans fantastiske billeder og bliv klogere på, hvorfor du ikke skal lade dig narre af isbjørnens nuttede ydre.

12. februar 2016 af Susan McGrath

Som de fantastiske billeder i galleriet vidner om, så er isbjørnen et smukt og fascinerende dyr.

Men du gør dig selv en bjørnetjeneste, hvis du lader dig narre af isbjørnens nuttede bamse-udseende.

Med en kampvægt på 720 kilo er isbjørnen verdens største landlevende rovdyr. Og den passer perfekt til det barske liv på klodens koldeste steder.

Isbjørnens tykke hvide pels er både kamuflerende og vandafvisende, og dens store poter virker både som snesko og svømmefødder. Der gror nemlig pels under poterne, for at beskytte isbjørnen mod deb kolde overflader.

Kannibalisme i kulden

Isbjørnen har ikke har nogen naturlige fjender, er ikke bange for mennesker og regerer det arkitske miljø med hård hånd.

Sælerne har ingen chance, når først isbjørnen har fået færten af dem. Den kan lugte dem langvejsfra og knækker isen præcis der, hvor de kommer op for at trække vejret.

Er isbjørnen sulten nok, kan den finde på at æde mindre isbjørneunger. Men det kræver, at den kommer forbi moderen, og det er ingen let sag.

Hunisbjørnen er nemlig ekstremt beskyttende over for sit afkom og kaster sig aggressivt over alle, der truer hendes lille familie.

Se videoen af en isbjørnemor med sine unger som følger trop for at overleve i den barske arktiske natur

Måske er du interesseret i ...

Læs også