Elfenben destrueres

For at stoppe den sorte handel med Elfenben, vil Filippinerne destruere hele deres lager.

28. november 2013

Kampen mod illegal handel med elfenben tog fart i juni, da Filippinerne blev det første land uden for Afrika, der valgte at destruere sit lager af elfenben. Filippinerne har haft en nøglerolle i den illegale handel, både som aftager af elfenben - primært til romersk-katolske religiøse ikoner - og som transitland for elfenben på vej til større markeder. Nu håber man i Filippinerne at kunne spille en rolle i at komme problemet til livs.

Stort sort marked

Kriminelle organisationer slagter titusindvis af afrikanske elefanter hvert år og smugler deres stødtænder ud, især til Kina, hvor de udskæres til alt fra spisepinde til religiøse figurer. Det er et kæmpestort og voksende sort marked, der omsætter for næsten 300 millioner kr. om året.

Knust elfenben ved mindesmærke

Arbejdere har sorteret stødtænder, spredt dem ud og knust dem med en gravemaskine og en vejtromle. Embedsmænd fortæller, at de brændte rester vil blive nedlagt ved et elefantmindesmærke. "Det filippinske folk vil ikke være medskyldige i en sådan massakre, og vi nægter at bidrage til denne cyklus af drab," udtalte miljø- og naturbevaringsminister, Ramon J.P. Paje. Samtidig hober bunker af beslaglagt elfenben sig op i lagerrum rundt omkring i verdens lande.

Måske er du interesseret i ...

Læs også