Fotoreportage: Daggryets juveler

Se Pierre-David Chambons fascinerende billeder af insekter.

21. oktober 2014

Jeg begyndte på denne fotoserie en forårsmorgen for omkring to år siden, hvor jeg gik hjemmefra tidligt. Jeg bor i den østfranske region Franche-Comté mellem Schweiz og Bourgogne. Klokken må have være 5:30, og morgengryets første lys var ved at bryde frem. Overalt var markerne dækket af dug, og det dyngvåde græs dannede et tykt, fjedrende lag. Da jeg bøjede mig ned for at lede efter naturens mindste indbyggere, åbenbarede der sig i sandhed en samling levende ædelstene. Rundt omkring sad insekter, hvis evne til at bevæge sig var stærkt reduceret af tunge dugdråber, der gav dem et krystallisk udtryk. Jeg var fascineret. Efter et par forsøg begyndte jeg at skyde portrætter af insekterne ved hjælp af en trefod og et kamera med fjernudløser.

På dage uden vind – alle makrofotografers dødsfjende nr. 1 – kan jeg kravle drivvåd gennem græsset i timevis på udkig efter guldsmede, sommerfugle, fluer, mariehøns, biller og andre insekter og spindlere. Følelsen, jeg får, er uovertruffen, når jeg træder ind i denne mangfoldige, lille verden, der fortjener langt større opmærksomhed fra os, end vi normalt giver den. En verden, der viser sig fra sin mest magiske side ved daggry.

Bag om fotografen

Franske Pierre-David Chambon er en fotograf med mange talenter. Hans yndlingsmotiver er naturen, sport og makro-fotografi. Pierre-David Chambon arbejder både alene og som en del af fotogruppen Les Tontons Shooters. Se mere på www.davidchambon.com.

Måske er du interesseret i ...

Læs også