Se kyklophajen der er albino

En fangst af de sjældne: En kyklophaj, der tilmed er albino, er fundet i Mexico.

14. oktober 2011

Tidligere på året fangede fisker Enrique Lucero León fuldt lovligt en drægtig mørkhaj i nærheden af Cerralvo Island i den Californiske Havbugt. Da León skar sin fangst op, fandt han det bizart udseende hankønsfoster sammen med dens ni normale søskende.

"Han sagde, 'det var dog utroligt - wow'," siger biolog Felipe Galván-Magaña, fra det marine forskningscenter i La Paz i Mexico.

Da Felipe Galván-Magaña og hans kollega Marcela Bejarano-Álvarez hørte om opdagelsen, der var lagt ud på Facebook, fik parret Enrique Lucero Leóns tilladelse til at låne hajen til forskning. Forskerne røntgenfotograferede fosteret og gennemgik tidligere forskning om cyclopia hos andre arter for at bekræfte, at der rent faktisk var tale om en kyklophaj.

Kyklophajer er blevet dokumenteret af forskere enkelte gange før og også i form af fostre, siger Jim Gelsleichter, der er hajbiolog på University of North Florida i USA. Den kendsgerning, at ingen er blevet fanget uden for livmoderen, tyder på, at kyklophajer ikke overlever længe i naturen.

Når man finder sådan et usædvanligt dyr, understreger det, at forskere stadig har meget at lære, tilføjer Jim Gelsleichter.

"Det maner til eftertanke, når man indser, at man ikke har set alt endnu."

Video af kyklophaj

Billeder af kyklophaj

Måske er du interesseret i ...

Læs også